02 января 2011

Շամպայնը լավացնում է սրտի աշխատանքը


Բրիտանացի գիտնականները պարզել են, որ շամպայնը իր մեջ պարունակում է բուսական
ծագում ունեցող պելիֆենոլ, որը լայնացնում է արյունատար անօթներն և նվազեցնում է սրտի լարվածությունը:
Այս մասին հայտնում են ռուսական լրատվամիջոցները:
Տղամարդկանց առողջական վիճակն ուսումնասիրելիս, պարզվել է, որ քիչ ալկոհոլ պարունակող խմիչքների չափավոր օգտագործումը նվազեցնում է սրտային հիվանդություն ձեռք բերելու ռիսկը:

Չափավոր սպառում ասելով ենթադրվում է շաբաթական մինչև 300 գ շամպայն: