Նրանց բացահայտումը հակասում է ավանդական այն տեսակետին, որի համաձայն կաթը բացառապես քիմիական ակտիվ խմիչք է և պետք է շատ զգույշ օգտագործել: Նրանց կողմից անցկացված փորձերը վկայում են, որ կաթը առողջարար է սրտի համար, նվազեցում է ինսուլտի հնարավարությունները, քաղցկեղի զարգացումը:
«Ինչպես տեսնում ենք, կաթը լավ է ոչ միայն ոսկորներն ամրացնելու համար, այլ նրանում առկա քիմիական ակտիվ տարրերը բարդ բնույթ ունեն և ամրացնում են մարդու իմունային համակարգը»,- հայտարարել է աշխատախմբի ղեկավար պրոֆեսոր Իյեն Գիվենսը: Այս մասին հաղորդում է «Իտար-տասս» գործակալությունը:
drugs.am