19 февраля 2011

Ըստ գիտնականների, առավոտյան սննդի բացակայությունը կարող է գլխացավի պատճառ դառնալ

Ըստ գիտնականների, առավոտյան սննդի բացակայությունը կարող է գլխացավի պատճառ դառնալ

Դիետոլոգները պարզել են, որ այն մարդիկ, որոնք հաճախ տառապում են գլխացավից, պետք է ուշադրություն դարձնեն իրենց սննդին, հատկապես նրան, թե մինչ գլխացավի առաջանալը ինչ են կերել: Ըստ MIGnews.com –ի, գիտնականները առանձնացրել են ուտելիքներ, որոնք կարող են գլխացավ առաջացնել:

Ահա այն ուտելիքներն ու խմիչքները, որոնք գլխացավ են առաջացնում. աղի ձուկը (ջուր-աղ հաշվեկշիռի խախտումը օրգանիզմում առաջացնում է բարձր ճնշում), պանիրը, ապխտած միսը, քացախը, շոկոլադը, պահածոյացված ուտելիքը, լապշայով պատրաստված ապուրները, արևելյան խոհանոցի սոուսները, ինչպես նաև կարմիր գինին:

Գլխացավ հաճախ առաջանում է սովածությունից: Բժիշկները զգուշացնում են, որ հարկավոր է նորմալ նախաճաշել, քանի որ առավոտյան սնունդի բացակայությունը նույնպես կարող է գլխացավի պատճառ դառնալ:
drugs.am